NoSpang.com

Kanhai bekritiseert opslag cocaïne door OM
maandag, 26 oktober 2009 15:38

Paramaribo - Advocaat Irwin Kanhai heeft voor de tweede keer in een week de opslagwijze van in beslag genomen drugs door het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtszaal bekritiseerd. De wijze van opslag zou volgens hem totaal in strijd zijn met de wet. Beide keren heeft de raadsman de verdwijning van drugs uit de kluis van het A-Team aangehaald om zijn standpunt kracht bij te zetten.

De strafpleiter meent dat het OM niet met alle zekerheid kan aantonen dat de drugs die bij zijn cliënten in beslag zijn genomen cocaïne is. "Vanwaar hebben zij die monsters getrokken die men heeft opgestuurd naar het laboratorium", vroeg hij zich af. Ook de wijze waarop monsters worden getrokken van de in beslag genomen drugs is volgens Kanhai tegen de wet. De persoon die de monsters analyseert is niet bevoegd, omdat hij niet de bevoegde is die de wet voorschrijft. Volgens de wet moet de drugs geanalyseerd worden  door een bediendedeskundige.

De cliënt van Kanhai staat terecht, omdat hij heeft getracht een hoeveelheid drugs via de luchthaven te zanderij naar Brazilië te smokkelen. De drugs zat verborgen in een dubbele bodem van zijn koffer. De verdachte zegt dat hij de koffer heeft gehad van een vriend. Hij heeft het niet onderzocht, omdat drugs normaal niet uit Suriname naar Brazilië wordt gesmokkeld. Het gebeurt juist andersom. Op 13 november is deze zaak weer op de rol.-.
(Dwt)

laten we niet doen als struisvogels in dit land. laten we niet doen alsof ons neus bloedt..... wie slaat nou cocaine op? waarom zou het worden opgeslagen voor zgn onderzoek?

Er gebeuren heel wat rare zaken met inbeslaggenomen drugs. Je hoort zaken alsof de minister bij betrokken zou zijn en dat hij de leiding over bepaalde Politie eenheden persoonlijk voert. Er zou spanning zijn met de Korpsleiding en de Minister die teveel met de politie optreden wil bemoeien.

Paramaribo - Advocaat Irwin Kanhai heeft voor de tweede keer in een week de opslagwijze van in beslag genomen drugs door het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtszaal bekritiseerd. De wijze van opslag zou volgens hem totaal in strijd zijn met de wet. Beide keren heeft de raadsman de verdwijning van drugs uit de kluis van het A-Team aangehaald om zijn standpunt kracht bij te zetten. http://www.nospang.org/index.php?option … ;Itemid=65

 


We hebben 187 gasten online

Polls