NoSpang.com

Suriname praat over groene economische ontwikkeling
dinsdag, 27 oktober 2009 08:28

Paramaribo -  Tijdens de paneldiscussie gedurende de conferentie ‘Suriname op weg naar een groene economische ontwikkeling’ werd voornamelijk gediscussieerd over de uitdagingen en mogelijkheden voor Suriname. Ondermeer werd gesproken over hoe de groene energievoorziening in Suriname op gang te brengen en welke mogelijkheden er voor Suriname zijn ter ...

minimalisering van de negatieve effecten die voornamelijk industrialisatie voor het milieu van ons land teweeg brengt. Ook werd de aandacht gevraagd voor de kwikvervuiling op grote schaal door de goudindustrie in onze bossen.

De conferentie werd gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica. Het doel was een aanzet te geven voor de totstandkoming van een groene ontwikkelingsstrategie voor Suriname binnen het Raamwerk van het Meerjaren Ontwikkelingsplan en de internationale ontwikkelingen op het gebied van klimaatsverandering.

Gedurende de conferentie werden de aanwezigen ondermeer toegesproken door de minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, Rick van Ravenswaay. De minister ging hierbij uitvoerig in op het belang van een gedegen beleid ter behoud van de natuur. Daarnaast hebben ook de minister van ATM , Joyce Amarello-Williams, en RGB-minister Michel Jong Tjien Fa, zich tot de aanwezigen gericht. Ook zij benadrukten, evenals de buitenlandse wetenschappers Russ Mittermeier en Ralph Ashton, het belang van groene ontwikkeling voor Suriname en het internationaal beleid en de financieringsmechanismen die hiermee samengaan.
(DBS)

 


We hebben 192 gasten online

Polls