NoSpang.com

Forse vonnis voor drugskoeriers
dinsdag, 27 oktober 2009 08:43

Paramaribo -  De drugskoerier Raymond Harkisoen moet een celstraf uitzitten van vier jaar. Daarnaast moet hij een boete betalen van SRD 5.000 te vervangen door twee maanden hechtenis. Kantonrechter Anandkoemar Charan achtte Harkisoen schuldig aan de invoer van 16 kilo cocaïne. Openbare aanklager Cynthia Rasam eiste een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete ...

van SRD 5.000 te vervangen door twee maanden hechtenis. In een afzonderlijke zaak werd de Nederlander Alexander van Son gevonnist tot een jaar en drie maanden onvoorwaardelijk met aftrek en een boete van SRD 1.500 of een maand hechtenis. De krantenverkoper Van Son poogde meer dan twee kilo cocaïne te smokkelen naar Nederland.

Op Zanderij viel hij door de mand; hij vertoonde een nerveus gedrag. Zijn handen beefden en hij transpireerde ook veel. Bij onderzoek van zijn reiskoffer werd in een dubbele wand van de reiskoffer een witte substantie aangetroffen. Dit bleek cocaïne te zijn. Bij de politie en de rechter-commissaris legde hij een volmondige bekentenis af. Van Son verklaarde naar Suriname te zijn afgereisd om coke uit te voeren naar Nederland. Hij had geld nodig en dacht snel wat geld te maken. Indien de drugstransport succesvol zou zijn zou hij Euro 4000 opstrijken.

Gisteren kwam de krantenverkoper terug op zijn verklaring. Hij had de verklaring bij de politie en de rechter-commissaris uit zijn duim gezogen. ‘Dan zuigt u wel veel uit uw duim’, merkte de rechtsspreker op. Van Son vertelde aan het gerecht niet te weten dat er drugs in de koffer was. Hij vermoedt dat zijn vriend Dwight het spul in zijn reiskoffer moet hebben verstopt. Van Sol zegt dat hij de dag voor vertrek naar Nederland dronken was en vroeg in slaap is gevallen. Op die dag was Dwight bij hem op bezoek.

De officier van justitie Carmen Rasam vond dit verhaal van de Nederlander onaannemelijk en ongeloofwaardig. Rasam dikte aan dat niemand zomaar zo een groot gewicht ongevraagd verstopt in iemands koffer. Van Sol moest op de hoogte zijn. Zij eiste dan ook een gevangenisstraf van een jaar en drie maanden onvoorwaardelijk met aftrek en een boete van SRD 1.500 of een maand hechtenis.

De magistraat nam de verklaringen van de man bij de politie en de rc eveneens als bewijs. De rechter kon zich terugvinden in de eis van de officier en legde Van Sol dezelfde straf op.
(DBS)


 


We hebben 179 gasten online

Polls