NoSpang.com

Illegalen dreigen woningen weer op te zetten
woensdag, 28 oktober 2009 08:53

Paramaribo -  “Als aan de gezinnen die op Leiding 20 ontruimd zijn, niet gauw een oplossing geboden wordt, zullen wij geen andere keus hebben dan de afgebroken huizen weer opzetten”, zegt Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (Abos). Ruim drie maanden geleden werden vijf gezinnen, waaronder een zwangere vrouw, dakloos gemaakt, nadat ...

hun huis op last van de staat werd afgebroken. De huizen hadden zij opgezet op geoccupeerd terrein te Leiding 20. Attencio pleitte tevergeefs bij de regering de grond te naderen en uit te geven aan deze dakloze burgers. Hij kreeg geen gehoor. Na een protestactie van Attencio en de dakloze burgers voor het DNA-gebouw, beloofde de regering een oplossing te zoeken. RGB-minister Micheal Jong Tjien Fa schoof in deze kwestie de verantwoordelijkheid naar collega Michel Felisie van Regionale Ontwikkeling. De RO-bewindsman beloofde deze ontheemden onderdak in een opvangcentrum.

Attencio is het niet eens met de oplossing. De daklozen zijn geen asielzoekers, die gedumpt moeten worden in een opvangcentrum. Het zijn burgers van het land, die recht hebben op een stuk grond. De dakloze groep van Leiding 20 heeft na de drie maanden sinds hun ontruiming niets meer vernomen van minister Felisie. Ze zijn voorlopig ondergebracht bij kennissen, maar hun situatie ziet er niet rooskleurig uit. Vooral de zwangere vrouw heeft het te verduren, zegt Attencio. De Abos zal met alle gedupeerde grond- en woningzoekenden vanuit verschillende buurten in het weekeind een bijeenkomst houden, waar verder te voeren stappen en acties besproken zullen worden. “Wij zullen acties blijven voeren, totdat er een eind is gemaakt aan het fenomeen van ontruiming”, zegt Attencio.
(Dbs)

 


We hebben 172 gasten online

Polls