NoSpang.com

Onderwijsproces Imeao IV stagneert
donderdag, 29 oktober 2009 10:42

Paramaribo - Geen stromend water, elektriciteit, telefoonaansluiting en kantoor. Dit zijn slechts enkele zaken die een normaal onderwijsproces op Imeao IV aan de Parwanilaan (Vierde Rijweg) stagneren. Ook op de dependance aan de Wicherstraat kan geen kantoor worden gehouden. “Het is inbraakgevoelig en ik werk nog twee weken onder deze erbarmelijke situatie”. Directeur ...

Robert Peneux is boos, omdat het onderwijsproces verder wordt gestagneerd. De school is twee weken later begonnen. Door het ontbreken van elektriciteit kan er geen hydrofoor worden aangesloten op het waterleidingnet. Een sanitaire stop is dus onmogelijk. Op de school aan de Parwanilaan wordt een lokaal tot kantoor omgebouwd. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling doet dit uit eigen middelen.

Kenneth Mac Donald, hoofd Bureau Voortgezet Onderwijs, zegt dat het elektriciteitsprobleem aan de Parwanilaan spoedig wordt opgelost. Slechts de koppeling op het net moet nog plaatsvinden. De energietoevoer op Imeao III (Welgedacht C) en die van het nieuwe VWO IV-gebouw moet nog in orde worden gemaakt. Er is vervoer beschikbaar voor scholieren van de Wicherstraat, zegt Peneux, maar die van de Vierde Rijweg ontberen dat.
(Dwt)

 


We hebben 276 gasten online

Polls