NoSpang.com

‘Meer focussen op drugs op Zanderij’
vrijdag, 30 oktober 2009 08:58

Paramaribo -  Het blijkt telkens weer dat ondanks de 100% controle op Schiphol er wekelijks drugs worden onderschept afkomstig uit Suriname. Dagblad Suriname vroeg aan de minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi, of het niet beter zou zijn als de Nederlanders met hun apparatuur naar Suriname zouden overkomen om de passagiers op de JA Pengel Luchthaven ...

te controleren, zoals de Amerikanen dat doen op het eiland Aruba. Dit, om praktische redenen: mensen kunnen op Schiphol sneller afgehandeld worden en indien nodig kan er daar een extra controle plaatsvinden, waardoor de smokkel van drugs tot een minimum beperkt zou worden.

Alle landen, waar er een vooruitgeschoven positie is en er controle plaatsvindt, worden geconfronteerd met aanvoer van drugs, zei de minister. ‘We moeten rekening houden dat drugsaanvoer zal blijven bestaan, we moeten het minimaliseren. De criminelen vinden constant nieuwe transportmethoden, nieuwe wegen en nieuwe verpakkingsmethoden. Het is een uitdaging voor Justitie’, zegt de minister ‘om met de juiste opsporingsmethoden en technieken te komen’. ‘Wat er nu gebeurt, is dat er in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten op Schiphol de drugshandel wordt aangepakt. Justitie in Suriname krijgt technische bijstand van de autoriteiten op Schiphol in de vorm van scans, drugshonden en trainingen.’

De minister is ervan overtuigd dat deze samenwerking vruchten zal afwerpen en op lange termijn de drugshandel (naar Nederland) tot een minimum beperkt zal worden en op een controleerbaar niveau gehouden kan worden. Hij benadrukt dat we niet alleen moeten focussen wat op Schiphol. ‘We moeten meer focussen op wat hier te Zanderij in beslag wordt genomen door inspanningen van onze eigen mensen. Zaken moeten gebalanceerd bekeken worden, anders zou men wellicht het gevoel krijgen dat alleen controle op Schiphol plaatsvindt. Er is degelijk controle aan deze zijde met een goede samenwerking met de autoriteiten in Nederland’, zegt de bewindsman. Hij maakt hiermee duidelijk dat aanwezigheid van Nederlandse autoriteiten op de luchthaven te Zanderij overbodig en ook niet wenselijk is.
(Dbs) 
 

Suriname is een soevereine staat tot op bepaalde hoogte provincie van Nederland. Het beleid van Suriname wordt in Nederland geformuleerd, georchestreerd, geregistreerd, gedomineerd en naar Suriname gedirigeerd om tot uitvoering te brengen door burgemeester Venitiaan en wethouder Sardjoe en Santitohki. Als Nederland nu ook het bevel op de luchthaven wilt overnemen is een brug te ver. De belangen van de burgemeesters en de wethouders en hun provinciale partijtjes worden ernstig geschaad.

In eigen hand houden van controles op eigen luchthaven hoeft echt niet bediscussieerd te worden. Een normale zaak dat we dit zelf doen. De Surinaamse duane wordt toch ook niet voor controles gevraagd op Schiphol? Wel moet de controle op Zanderij verscherpt worden. Of er is een samenwerking tussen de criminelen en Zanderij personeel, of men doet het niet goed genoeg. Sluit niemand uit, in het verleden is zelfs boordpersoneel gepakt.

ik blijf er bij dat er op zanderij wordt geknoeit . de duane is corrupt en als je anderen wil verbeteren moet je eerst bij je eigen beginnen .de minister die werd aangehouden op schiphol moet ook bij zijn eigen colega minister van justitie te raden gaan om beter te gaan controleren op zanderij .corruptie komt heel veel voor in suriname .als je ziet wat voor rijkdom sommige duane en politie ambtenaren hebben vraag jij je eigen af ""hoe komt deze politie of duane ambtenaar aan zulke rijkdommen met zijn karig loontje . al worden deze corrupte lieden gepakt ""hun rijkdom wordt niet verbeurt verklaart integendeel .santhoki doet zijn best maar je ziet dat die man alleen voor staat .je hebt een president in suriname genaamd venetiaan die als een bobo regeert .sta op vene en laat je stem horen , steun jou minister van justitie voor krachtig op te treden en niet roepen dat als bouterse president wordt het volk dat wil .jij vene bent mede schuldig dat bouterse nog inspraak heeft .ga nu niet roepen dat de konigin naar suriname moet komen ,je kan wel schone vingers hebben zoals men zegt maar ik heb niets aan een schone vinger als je niet doet wat het volk vraagt .wat voor voorbeeld geeft bouterse zijn kinderen laatstaan het volk mocht die konoe riool rat president worden .respek heb ik niet voor dat ding .justitie in suriname moet zich schamen dat ze bouterse niet kunnen oppakken .bedenk wat voor vernederingen de politie hebben moetyen doorstaan toen bouterse de macht in handen had .je ziet dat bouterse mensen in het justitieel apparaat heeft die hij vorstelijk beloont om zaken voor hem na te gaan wat er gebeurt .politie commissaris monels was er eentje van ,mocht bouterse aan de macht komen dan komt er weer een bouterse aanhang op de post van politie commissaris.dat land verpaupert steeds verder ,wij hebben een voorbeeldige leider nodig een leider die het volk kan sturen ,dat kan ik niet zeggen van de huidige leiders het is triest .toch zie ik santhoki als de man die kan sturen ,de man die durft om zaken aan te pakken ,de man die het justitieel apparaat een gezicht wil gevben door alle criminele elementen eruit te gooien .suriname zal verder wegzakken als bouterse aan de macht komt dat verzeker ik u .

Paramaribo -  Het blijkt telkens weer dat ondanks de 100% controle op Schiphol er wekelijks drugs worden onderschept afkomstig uit Suriname. Dagblad Suriname vroeg aan de minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi, of het niet beter zou zijn als de Nederlanders met hun apparatuur naar Suriname zouden overkomen om de passagiers op de JA Pengel Luchthaven ... http://www.nospang.org/index.php?option … ;Itemid=65

 


We hebben 182 gasten online

Polls