NoSpang.com

'Criminaliteit geen kans geven om te groeien'
donderdag, 09 april 2015 03:41

INGEZONDEN - Op een zeer drukke VHP vergadering te Saramacca liet VHP voorzitter Santokhi, duidelijk doorschemeren dat we de criminaliteit geen kans meer moeten geven om te groeien. Het is  schandalig dat criminelen niet worden opgepakt. Het is verschrikkelijk dat de regering u niet voldoende bescherming kan bieden.  Het een schande  dat u zich moet wenden tot particuliere ...

beveiligingsbedrijven. En als wij samen vooruit willen komen, dan zullen wij samen hard moeten werken. Dan mogen wij niet accepteren dat er werkeloosheid in Suriname bestaat. Want het is een schande dat de u elke dag angstig opstaat en gaat slapen; Dat U zich zorgen moet maken dat de verdiensten van uw harde werk, u ontnomen kunnen worden.

Alles wat u investeert in veiligheid moet dat bij de belastingen afgetrokken worden, omdat veiligheid staatszorg is. Want criminelen horen niet thuis in onze samenleving. Criminelen horen maar op één plek thuis, en dat is Santo boma. Het is toch eigenlijk beschamend dat wij niet kunnen afrekenen met onze eigen criminelen? En dat we daarvoor van buitenland afhankelijk worden? Wij als land Suriname, als Overheid van Suriname moeten niet toestaan dat criminaliteit ons exportproduct wordt. 

In de ogen van de wereld lijkt Suriname een broedplaats van criminaliteit geworden. Criminaliteit dat zodanig de spuigaten uitloopt dat de internationale gemeenschap het nodig vindt om in te grijpen. Waarom denkt u dat Amerikanen ons in de gaten houden?  Waarom denkt u dat u 100% controle krijgt op Schiphol? Waarom let Frankrijk scherp op ons? Waarop let de regio scherp op ons? Kijk maar op welke plaats Suriname staat op Internationale lijsten van mensenhandel, drugshandel, lijst van corruptie etc.

De huidige overheid wordt boos om buitenlandse inmenging. We kunnen boos worden op het buitenland maar we moeten ook naar onszelf kijken. Wat hebben wij toegestaan? Welk imago hebben wij laten ontstaan van ons mooie land. Door een slecht regeerbeleid. Wij Surinamers, weten het beter,  wij verdienen beter, Suriname verdient beter. Wij weten hoe prachtig ons land is. Wat voor geweldige mensen hier wonen. Het is tijd dat wij dat ook uitdragen.

Het is tijd dat iedereen in dit land verantwoordelijkheid neemt voor hun daden. Wij kunnen deze verantwoordelijkheid niet ontkennen of op anderen afschuiven Alleen dat kunnen wij in eerlijkheid en vrede leven,  alleen dan kunnen wij als land vooruit gaan. Iedereen moet goed naar zijn eigen daden kijken. Niet alleen in Paramaribo maar u, hier in Saramaccapolder ook. Een veilig Suriname begint bij u zelf. U hoeft geen crimineel te zijn om Suriname onveilig te maken.

Een borrel teveel is al genoeg om u in problemen te brengen.  Als voorzitter van de VHP en als burger ga ik elk district af om naar het Surinaamse volk te luisteren. Bijna overal hoor ik: “Voorzitter, doet u alstublieft iets aan de verkeersveiligheid” Teveel Surinamers vinden hun dood door een verkeersongeval. Ik zie het net als u elke dag in de krant. Ik zal gehoor geven aan uw verzoek. Ik hoef u niet vermoeien hoeveel criminelen ik samen met mijn oud politie collega’s heb opgepakt.

Ik hoef u niet te vertellen hoe mijn streven is naar een veiliger Suriname voor u, de drijfveer is waarmee ik elke dag opsta en ga slapen. Ik zal niet rusten voordat eenieder in Suriname zich veilig weer voelt. Een veiliger Suriname, dat is waar wij als VHP en de V7 voor staan. Maar wij hebben uw ondersteuning daarbij nodig. U bent Suriname, u bent degene die het veiliger kan maken. Dat kunt u doen door op 25 mei op V7 te stemmen maar ook uw bijdrage om het verkeer veiliger te maken is van eminent belang. Wilt u een veilig Suriname dan gaat u ons moeten ondersteunen.  Aldus VHP- voorzitter Santokhi
VHP- mediacommissie


 


We hebben 187 gasten online

Polls