NoSpang.com

Almere City stadion decor Suriname en Curaçao
vrijdag, 15 mei 2015 15:16

PARAMARIBO - Woensdag 20 mei as. is het Almere City stadion het decor voor de oefenwedstrijd tussen Suriname en Curaçao. De poorten van het stadion gaan om 17.00 uur open en de wedstrijd start om 19.00 uur. Het gaat niet om een officiële oefenwedstrijd, dus clubs zijn niet verplicht om spelers af te staan. De voetballers mogen zelf kiezen of ze mee willen doen. Een van deze ...

spelers is Lorenzo Burnet van FC Groningen die ook bij de Surinaamse selectie zit. De rest van de selectie van bondscoach Dean Gorré is nog niet bekend. Aan Curaçaose zijde is Leandro Bacuna door bondscoach Patrick Kluivert uitgenodigd voor de selectie, maar vanwege competitie- en bekerverplichtingen met zijn club Aston Villa is het nog onduidelijk of hij mee gaat doen.

Nederlandse Surinamers
Een wetswijziging in Suriname moet het mogelijk maken om Surinamers met een dubbel paspoort te selecteren voor officiële interlands. In dat geval komen veel Nederlandse spelers met Surinaamse wortels in aanmerking. Lorenzo Burnet wacht de ontwikkelingen af, want hij is geïnteresseerd in een Surinaamse interlandloopbaan.

Burnet verkiest de wedstrijd boven een teamuitje dat door de spelersraad van FC Groningen is georganiseerd. De spelers gaan een aantal dagen naar Barcelona, maar de verdediger gaat niet mee. In december verbood FC Groningen Burnet nog mee te doen aan een oefenwedstrijd met Suriname. Ook Jarchinio Antonia, Tjaronn Chery en Género Zeefuik mochten niet meedoen.

Tickets kosten EUR 12,50 in de voorverkoop en zijn online verkrijgbaar. Kinderen t/m 12 jaar betalen EUR 7,50. Klik hier om je kaarten te bestellen.

 

 


We hebben 155 gasten online

Polls