NoSpang.com

'Machtsposities in handen van Family and Friends'
vrijdag, 15 mei 2015 19:45

INGEZONDEN - In 2010 kregen we een NDP regering met Desiré Delano Bouterse als president van de Republiek van Suriname. Gelijk na zijn aantreden begon hij zijn familie, vrienden en partij-loyalisten te accommoderen. Machtposities werden in handen gelegd van Family & Friends en heeft intussen een vaste plek veroverd in het NDP beleid. De mediacommissie van de VHP is ernstig bezorgd over de machtsposities die in handen zijn van familie en vrienden. Directeuren van Staatsbedrijven ...

en departementsdirecteuren die niet gelieerd zijn aan de NDP worden vanwege “gewijzigde beleidsinzichten” vervangen. Ook economische machtsposities komen in handen van Family and & Friends.

Er is duidelijk sprake van onbehoorlijk bestuur. Wij moeten ervoor waken dat goed draaiende Staatsbedrijven niet in handen komen van family & friends. VHP-voorzitter Santokhi heeft herhaaldelijk gezegd dat er bij strategische projecten die onze toekomst bepalen geen geheime deals gesloten kunnen worden.

Wij als volk willen geen herhaling van de situatie van de Jaren 1998, waarbij de NDP regering onder leiding van ex-president Wijdenbosch, op het punt stond Staatsolie voor een habbekrats te verkopen. Staatsolie zou voor US Dollar 60 miljoen verkocht worden. We moeten als volk alert zijn dat zoiets gebeurt.

Familie, vrienden en partij-loyalisten worden begunstigd met grote lappen grond. Wat we nu opmerken, is dat zelfs politieke overlopers begunstigd worden met houtconcessies, goudconcessies, directeursfuncties en andere hoge posities. Bij Staatsbedrijven worden hoge functies ingevuld door de politieke elite van NDP.

Toen VHP-voorzitter Chan Santokhi, onthulde dat er in het geheim onderhandeld werd over EBS, Suralco en andere Staatsbedrijven waren president Bouterse en consorten vreselijk boos. Chan e ley, Chan e ley, Chan e ley, was de kreet van president Bouterse, Cliffton Limburg, alias Limbo en partijgenoten.

Nu blijkt dat de onthullingen die VHP-voorzitter de afgelopen weken heeft gedaan op waarheid berusten. In andere landen worden bestuurders gedwongen terug te treden, als er ook maar de schijn van onregelmatigheid hebben plaatsgevonden. Onder de regering Bouterse, worden corrupte bestuurders beloond.

Tijdens het live economisch debat van de Vereniging van Economisten (VES) woensdagavond heeft Winston Caldeira toegegeven dat de ex- minister van OW, Ramon Abrahams, wegens corruptie werd ontslagen. Vervolgens werd Abrahams na enkele weken door president Bouterse benoemd tot Staatsadviseur met een riant salaris van SRD 22.000 per maand.

Heel opmerkelijk is ook de beloning van politieke overlopers door president Bouterse. Hardwerkende NDP’ers worden door de president op een zijspoor gezet ten faveure van de overlopers. Zij moeten het doen met de kruimels die overblijven. Het accommoderen van familie, vrienden en partij-loyalisten in machtsposities is puur om de macht te behouden en via corruptie illegale activiteiten te kunnen faciliteren.

De bedoeling is ook zo snel mogelijk graaien en wegwezen voordat een andere regering aan de macht komt. De reactie van de regering: don't see, don't know, don’t tell. Het is daarom niet verwonderlijk dat in de afgelopen jaren het ene schandaal na het andere de regering heeft achtervolgd en nog steeds achtervolgt.

Er zijn voorbeelden te over waarbij families, vrienden en loyalisten zijn geaccommodeerd door de huidige regering c.q. president Bouterse. In 2012 is Mahinder Gopie begunstigd met 86.000 ha grond om aan houtkap doen. De kwestie-Sew A Tjon met 600.000 ha grond voor exploratie van goud. De aankoop van boeken voor de scholen door Eddy Jozefzoon voor een bedrag Euro 8 miljoen.

Deze boeken zijn nooit gebruikt, het geld is verbrast. Mevrouw Elisa Carter heeft 1,5 miljoen Euro van de staat Suriname ontvangen. Wat voor werk heeft ze verricht voor het Wanica ziekenhuis? Er is bijkans Euro 1 miljoen betaald aan BMC zonder geleverde prestatie. Er is ook geld betaald aan het bedrijf Strukton voor het treinproject, zonder een meter spoorweg aan te leggen.

De benoeming van minister Ashwien Adhin zijn broer tot directeur van SEA Food, heeft veel stof doen opwaaien. Het riekt naar favoritisme. De goudconcessie van minister Ashwien zijn vader en zus ter grootte van 11.300 ha en eentje van 200 ha voor het ontginnen van steenslag heeft ook voor opschudding gezorgd.

De zus van minister Ahswien Adhin beweert dat op 20 maart 2014 het bedrijf Masa Mining Company N. V. is opgericht, waarbij zij 10 aandelen van de 100 bezat. Voorts zegt ze dat de N. V. vanaf de oprichting een lege N.V. was, die niet eens een Bankrekening bezat.

1. Als het bedrijf een lege N.V. was, die niet eens een bankrekening bezat, waarom is het dan verkocht aan derde?
2. Aan wie is die N.V. Massa Mining Company verkocht? Wees transparant.

Een deel van Waterkant is uitgegeven aan de onderneming NV Cactus van de ondernemer Guno Chin A Sen, terwijl Dienst Monumentenzorg  geen kennis van droeg. Binnen niet al te lange tijd zal EBS opgedeeld worden en de schoonzoon van ex-minister Abrahams wordt directeur. Wie zijn de spelers die straks Suralco en het Afobaka Stuwdam zullen overnemen? 
VHP mediacommissie


 


We hebben 249 gasten online

Polls