NoSpang.com

Nieuwe president Guyana beëdigd
dinsdag, 19 mei 2015 04:59

PARAMARIBO - David Granger is zaterdag beëdigd tot nieuwe president van het Zuid-Amerikaanse land Guyana. De 69-jarige Granger won maandag met de socialistische partij (APNU) de nationale verkiezingen. Die partij sloeg voor de verkiezingen de handen ineen met de Alliantie voor Verandering (AFC). De twee voormalige oppositiepartijen wisten zo de Progressieve Volkspartij ...

Foto: De nieuwe president van Guyana, David Granger

(PPP) na 23 jaar uit de coalitie te krijgen. Duizenden Guyanezen juichten de voormalig leger-generaal toe voor het parlement in de hoofdstad Georgetown.

“Ik zal een goede president voor alle Guyanezen zijn”, zei hij. Ook beloofde de nieuwe president corruptie hard aan te pakken. De verkiezingen hebben gezorgd voor een nieuw hoofdstuk in het etnisch verdeelde buurland.

De nieuwe regering van APNU en AFC voelt als een overwinning voor de Afro-Guyanese bevolking. Veel Guyanezen met een Aziatische achtergrond stemden juist op de PPP.

Toch wordt een oud-politicus van de PPP de nieuwe premier van het land. De Indo-Guyanese Moses Nagamootoo liep over naar de nieuwe coalitie.


 


We hebben 584 gasten online

Polls