NoSpang.com

Deze keer lichtblauw verkiezingsinkt
donderdag, 21 mei 2015 05:19

PARAMARIBO - De verkiezingsinkt die op 25 mei gebruikt wordt, is blauw. Bij de vorige verkiezing werd de pink rood gekleurd als bewijs voor het stemmen. De kleur van de inkt is bij elke verkiezing weer anders geeft Adjai Moensi, directeur van Binnenlandse Zaken aan. De kleur is bepaald door de ‘onderraad verkiezingen’ onder leiding van vicepresident Robert Ameerali. Deze keer is gekozen ...

voor lichtblauw deelt Moensi mee. De inkt is uit het buitenland gehaald, aangezien die volgens een bepaalde verhouding moet zijn samengesteld en lokaal niet voorhanden is.

De inkt moet minimaal 24 uren aan je vinger blijven”, legt Moensi uit. “Er is genoeg voor alle kiezers.” Er zijn 353.000 kiesgerechtigden geteld. De inkt is reeds gedistribueerd aan alle 623 stembureaus.

“Het voorbereiden van meer dan 800.000 stembiljetten ik ook al bijna rond”, voegt Moensi toe. “Aan het eind van de week zal pas bekend zijn hoeveel oproepingskaarten zijn afgegeven”, zegt de Binnenlandse Zaken directeur tijdens een infosessie voor media.


 


We hebben 182 gasten online

Polls