NoSpang.com

Studenten studeren af aan TU of the Americas
zaterdag, 23 mei 2015 20:10

PARAMARIBO - Vrijdag j.l. hebben Winston Muntslag, Caroline Pengel en Anne-Rita Wijdh (vlnr op de foto, in het midden prof. Hubert Rampersad) hun bul behaald aan de Technological University of Americas te Paramaribo (www.tua.university). Winston is afgestudeerd als Bachelor of Science (B.Sc.) in Management en de titel van zijn scriptie is: “Het Nationaal Leger wordt leger”.

Caroline is afgestudeerd als Bachelor of Science (B.Sc.) in Management en Anne-Rita behaalde haar bul in Master of Business Administration (MBA). Deze drie studenten hebben deze innovatieve online opleiding in hun vrije tijd, naast hun baan, op hun gemak met succes afgerond. Enkele vakken hadden ze face to face op de nieuwe TUA-campus aan de Bindastraat gevold.

De drie studenten hebben zich gespecialiseerd in respectievelijk business management, brand management en general management, onder begeleiding van professor Hubert Rampersad. Hij is bijzonder onder de indruk van de prestaties van deze drie talentvolle afgestudeerden en hoopt dat ook andere Surinamers, die het te druk hebben met hun werk en geen zin hebben om hun tijd in de schoolbanken te verknoeien, in hun voetsporen zullen treden. 

Rampersad: “De meeste studenten in Amerika studeren nu online, naast hun werk, in hun vrije tijd  vanuit thuis, op hun gemak en in hun eigen tempo. Hierdoor creeren ze work-life balance, waardoor ze naast hun studie genoeg tijd hebben voor hun werk en hun familie/vrienden/gezin/hobbies. Ze studeren hierdoor veel effectiever, productiever, sneller en plezieriger dan studenten die in de schoolbanken van die mooie gebouwen zitten. Deze trend zet zich ook door naar Europa. Straks wordt alles online en heb je die mooie schoolgebouwen niet meer nodig en dit weten velen inmiddels.

Alleen in Suriname heeft men dit nog niet door en is men zich hiervan niet bewust. Onze Surinaamse online studenten studeren bij ons rustig vanuit thuis op hun gemak, wanneer ze willen, hoe laat ze willen, waar ze willen en ze worden door onze docenten en professoren individueel gecoacht en intensief begeleid via skype, webcam, videoconerencing, WhatsApp,... en soms face to face als ze dat wensen. Ze krijgen de meest moderne en innovatieve vakken die je bij andere universiteiten in Suriname niet tegenkomt. Vakken die van belang zijn voor de duurzame ontwikkeling van Suriname, zoals innovatief ondernemerschap, effectief leiderschap, etisch verantwoord ondernemen, branding, authentic governance, etc..

Ze studeren naast hun drukke baan en hebben veel plezier in onze wijze van doceren. Leren is voor hun plezier en hierdoor ronden ze ook nog sneller af dan andere studenten in Suriname. Ook omdat ze door ons intensief en individueel worden begeleid en ze worden na hun afstuderen ook gecoacht bij hun carriere-ontwikkeling, het vinden van een baan, publikatie van artikelen of hun boek wereldwijd, consultancy projecten in het buitenland, etc. (bij de andere scholen in Suriname worden ze aan hun lot overgelaten, ze bekijken het maar).

Immers, je bent nooit afgestudeerd. Om succesvol te zijn moet je life long leren. Wat mij hier in Suriname verbaast is dat veel slimme en jonge Surinaamse studenten worden ontmoedigd om door te studeren, de kans niet krijgen om na hun middelbare schoolopleiding verder te studeren, op de scholen worden gedupeerd, gediscrimineerd en gepest waardoor velen drop-out studenten zijn geworden, niet worden begeleid om hun scriptie af te ronden waardoor velen na alle vakken gehaald te hebben (en betaald te hebben) afhaken, etc. Het potentieel van Suriname wordt dus onderbenut, terwijl we weten dat educatie de toekomst van Suriname is.

Onze online opleiding is ook toegangelijk voor studenten in het binnenland want ook daar hebben ze internet. Ze hoeven niet naar de stad te komen om te studeren, ze kunnen dit rustig vanuit hun hangmat op hun gemak doen, zonder tijd en geld te verspillen. Hierdoor heb je ook minder drukte en files in de stad en je creert meer slimme Surinamers die hun eigen innovatieve business gaan opzetten. Hierdoor gaat Suriname haar concurrentiepositie duurzaam versterken (door niet alleen op de aardolie- en goud-business te focussen) en krijg je meer werkgelegenheid en meer welvaart in het belang van alle Surinamers”.  

 


We hebben 198 gasten online

Polls