NoSpang.com

Columnisten
 • Overzicht columns Sergio Bunsee   ( 43 Artikelen )

  Sergio groeit op in het West-Friese Hoorn, als kind van Surinaamse ouders. Hij studeert pedagogiek en zet zich in voor jeugd met ontwikkelingsmoeilijkheden en voor volwassen die met een psychiatrische kwetsbaarheid leven. Sergio schrijft columns en korte verhalen. Hij wint in 2012 de juryprijs van de Tropische Schrijfwedstrijd met zijn werk, “het ongeschreven woord”, een relaas over onbegrip, psychisch lijden en diepe wanhoop. Het is niet alleen kommer en kwel. Sergio heeft gelukkig ook een behoorlijke dosis humor, die hij kwijt kan in het theater. In 2014 start hij met het schrijven van zijn eigen theatervoorstelling. Na 9 maanden in 2015, wordt zijn eerste kindje geboren; hij luistert naar de naam Moeilijk?! Een theatervoorstelling over het slagveld van de liefde.

 • Overzicht columns Naipal. A.I.   ( 150 Artikelen )

  De heer Naipal is sedert 1977 werkzaam bij het Telecommunicatie Bedrijf Suriname als projecteur. Zijn interesse gaat uit naar de politiek en hij begon om die reden in 2007 met het schrijven van artikelen. Zijn inspirator voor de politiek is wijlen Jagernath Lachmon. Hij heeft aversie tegen onrecht en misleiding van regeringsleiders. De decembermoorden, die hem tot de dag van heden nog steeds dwars zitten, kan hij nog steeds niet verwerken. Vrijheid van meningsuiting is in zijn leven een belangrijk goed.

   

 • Overzicht columns Arline Blanker   ( 28 Artikelen )

  Op haar 18e vond haar moeder het welletjes dat ze als jongste uit het gezin nog in Suriname was. Arline vertrok uit Suriname en ging in Amsterdam wonen. Na drie jaar vond Arline het welletjes en vertrok richting Micronesië, VS en terug naar Nederland met als visie zo snel weer richting Suriname te vertrekken. Met twee kids, een lieve man en een huishouden is het heel veel balanceren, echter wel op een prettige manier. Haar passies zijn muziek, lezen, luisteren, schrijven, koken en genieten van de kleine dingen in het leven.

   

 • Overzicht columns Rabin Gangadin   ( 37 Artikelen )

  Gangadin, Rabin is een Nederlands-Surinaams schrijver. Hij vertrok in 1974 naar Nederland waar hij elektrotechniek, geodesie, ontwikkelingstechnologie en ontwikkelingssociologie studeerde. In 1983 richtte hij het Multi Literair & Polemisch Centrum op en organiseerde een aantal literaire manifestaties. In 1981 debuteerde hij met poëzie in Avenue Literair. Daarna publiceerde hij in De Gids, Maatstaf, De Tweede Ronde en andere tijdschriften. • Overzicht columns Peggy Anijs   ( 56 Artikelen )

  Als 26 jarige vertrok ik naar Nederland, met mijn HBO maatschappelijk werk diploma op zak. Intussen ben ik 21 jaar verder, al 10 jaar zelfstandige ondernemer met een brede interesse in verschillende zaken. In Nederland heb ik o.a. de opleiding Supervisie gevolgd, welke mij de mogelijkheid biedt om mensen te begeleiden en te coachen in hun leerontwikkeling. Daarnaast volg en geef ik cursussen en trainingen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Ik beleef veel plezier in het werken met mensen en vind een positieve kijk op het leven belangrijk, waarin vooral liefde voor alles wat leeft centraal staat. Humor, vrolijkheid en doorzettingsvermogen zijn mijn drijfveren om dit leven aan te kunnen. Mijn hobby’s zijn lezen,wandelen, schrijven, muziek en mezelf dienstbaar stellen voor de medemens. 1 x per maand kom ik met een groep samen om van gedachten te wisselen over persoonlijke ontwikkeling en alles wat hierbij relevant is.

 • Overzicht columns Asruf Muradin   ( 85 Artikelen )

  Asruf Muradin heeft zich in 1989 in Nederland gevestigd en is van beroep journalist. Zijn grootste passie is schrijven.  Hij heeft zijn interesse voor de Surinaamse politiek niet verloren en volgt het op de voet. Dat mondt uit in reacties in de vorm van columns. Hij belicht scheefgroei in maatschappelijke verhoudingen en de politieke technieken. Daarnaast roert hij ook allerlei zaken aan met een vleugje humor. Naast het geschrijf is hij ook sociaal maatschappelijk actief in Nederland en Suriname.


 • Overzicht columns Max Sordam   ( 33 Artikelen )

  Max Sordam noemt zich een kosmopoliet, een wereldburger. Werken vindt hij belangrijk maar dan met het oog gericht op maatschappelijke erkenning. Voorts heeft hij interesse voor kunst en cultuur. Zijn activiteiten in de vrije tijd moeten bijdragen tot verdere persoonlijke ontwikkelingen. Max Sordam heeft in het verleden diverse functies vervuld en is tevens kandidaat lid geweest in de Tweede Kamer. In 2004 ontving hij de Koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Zijn inzet om een brug te slaan tussen verschillende culturen en tussen mensen met verschillende geaard- en eigenaardigheden, is in vele gevallen niet onbeantwoord gebleven. Als cultuurkenner is hij constant bezig bruggen te slaan tussen de verschillende culturen want, zegt hij ; “om dit te kunnen bereiken moeten mensen inzicht krijgen in elkaars gedrag, levenshouding, achtergronden en geestelijke overtuiging”.

 • Overzicht columns Gast columnisten   ( 33 Artikelen )

  Lees hier de columns van Gast Columnisten.
  Personen die een enkele keer een column insturen en die worden geplaatst onder de sectie "Gast columnisten". Lees hier hun columns.


We hebben 292 gasten online

Polls